Skip to content

TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Checklistan

Ska du dra el till ditt fritidshus eller nybyggda hus? Eller kanske installera golvvärme? Innan du köper eltjänster är det viktigt att tänka på följande:

 • Välj ett eller fler företag från Trygga Eljobbs lista. På så sätt försäkrar du dig om att du får en certifierad och utbildad elektriker med kollektivavtal som utför jobbet enligt lagstadgade krav.

   

 • Begär offert. Jämför gärna flera företag innan du bestämmer dig. Och kom ihåg — priset är inte alltid det viktigaste. En seriös elfirma innebär ett säkert hem för dig och din familj.

   

 • Försäkra dig om att de använder en utbildad elektriker för just ditt jobb. Fråga om elektrikern är certifierad att utföra arbetet i ditt hem och begär att det ska stå på offerten. Du kan också be företaget om referenser.

 • Skriv avtal. I ett gemensamt avtal skriver ni vad som ska utföras, till vilket pris och under vilken tidsomfattning. Vid eventuella tvister kan du och företaget på ett smidigt sätt se vad ni ursprungligen kom överens om.

   

 • Begär att företaget ska kontrollera utfört jobb. Kräv alltid att anlitat företag ska kontrollera det färdiga elinstallationsarbetet så att allt är säkert. Det är du som ägare som är ansvarig för att elektriciteten i ditt hem är korrekt utförd. Läs mer om det här.

Lycka till!

Vad gör du om något går fel med din beställda elinstallation och du inte är nöjd? Läs här.

Scroll To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng