Skip to content

TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Byta till LED-lysrör

Byta till LED-lysrör

Om jag ska byta vanliga lysrör till LED, är det då bara att byta glimtändare till en LED eller måste jag byta något mer än så?

Svar:

Det händer så mycket inom det här området, så det är svårt att vara helt säker. Vanligen är det emellertid så här:

Lysrör av LED-versionen behöver inte glimtändare. Tillsammans med det nya lysröret kan man då få en plugg man sätter in i stället, och sedan ska det fungera. En allmän regel är dock att man bör fråga tillverkaren eller den som säljer produkten hur den ska användas – just på grund av att det ständigt kommer nya idéer och produkter inom det här området.

LED är ju en utmärkt lampa vad gäller energiförbrukning, och de har dessutom mycket lång livslängd. Med LED-lysrör får man också en mycket bra belysning. Om man köper en helt ny armatur, som jag just gjorde till min snickarbod, kan lysröret vara integrerat i armaturen, så man måste byta hela armaturen, och då får man ju hoppas att det verkligen är lång livslängd …

Du har i alla fall genom byte till LED klart lysande framtidsutsikter!

Sök bland frågor och svar

Scroll To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng