TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Det verkar inte finnas någon jordfelsbrytare?

Det verkar inte finnas någon jordfelsbrytare?

Vi har köpt en bostad men det verkar inte finnas någon jordfelsbrytare. Får det vara så?

Svar:

En anläggning får vara utförd enligt de föreskrifter som gällde då den utfördes. Detta innebär att om bostaden är lite äldre, då det inte fanns krav på jordfelsbrytare, får anläggningen även framöver användas utan att jordfelsbrytare installeras.

Om man vill höja säkerheten i en äldre anläggning kan det vara lämpligt att låta ett elinstallationsföretag installera en jordfelsbrytare. Man får då ett betydligt bättre skydd mot elchock och elbrand. Detta gäller inte minst i anläggningar som har uttag utan skyddsjord.

Sök bland frågor och svarSenaste frågor och svar

I köket finns ett föråldrat jordat kronuttag, tre hål och en pinne. Har nu köpt lamputtag 2-pol, jord och tänkte montera dit detta istället. Ig…

Hur hittar jag en elektriker som är van att jobba med elinstallationer/-dragningar i kulturhistoriska miljöer? Sådana miljöer ställer höga krav …

Vem får utföra elinstallationsarbete?

Vid vilka tillfällen bör jag anlita en elektriker?

Vilka elarbeten får jag utföra själv?

Vem är ansvarig för att en elektrisk anläggning är säker? Till exempel vid ägarbyte.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng