TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

El i badrum

El i badrum

Jag har inte så stor erfarenhet av el och badrum. Skulle vilja ta bort mammas duschkabin som har radio och lite grejer i. Vilket krävde el när de renoverade badrummet. Nu vill vi ta bort duschkabinen, men i det hörnet där duschkabinen står så vill vi sätta dit duschdörrar bara. Men på väggen högt upp mot taket är där en dosa där vi får el ifrån. Hur ska man då göra? Måste vi anlita folk för att ta bort dosan och täta helt?

Svar:

Det är svårt att ge ett exakt svar på er fråga med dessa uppgifter. Men att ansluta och koppla loss elektrisk utrustning som är fast ansluten är ett arbete som ska utföras av elinstallatör eller av personal från ett elinstallationsföretag. Dosan som omnämns måste efter borttagandet av den gamla utrustningen ge ett fullgott beröringsskydd och skydd mot inträngning av vatten. Jag rekommenderar att ta dit en elektriker från ett elinstallationsföretag.

Sök bland frågor och svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng