Skip to content

TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Kan jag sätta in diskmaskin i ett gammalt kök?

Kan jag sätta in diskmaskin i ett gammalt kök?

Vår bostadsrätt är byggd under 50-talet och därför finns det inte el/avlopp under diskhon, nu vill jag sätta in en diskmaskin – Skulle det vara möjligt?

Svar:

Javisst är det möjligt. Vad gäller det elektriska måste du anlita en auktoriserad elinstallatör som sätter upp ett uttag i något intilliggande utrymme. Enligt standarden bör det vara på minst 30 cm höjd  från golvet. Vanligen ansluts diskmaskinsuttaget till en särskild grupp (dvs. egen säkring) i elcentralen i lägenheten, men det avgör elektrikern på bästa sätt utifrån de aktuella förutsättningarna.
Vad gäller vattnet är det inte riktigt mitt område. Vattnet till diskmaskinen måste emellertid anslutas till vattenledningen till diskhon och ha en egen avstängningskran. Så måste man naturligtvis ha anslutning till avloppet. Kontakta en rörmokare, så får han komma och se hur det kan göras på bästa sätt utifrån hur det ser ut hos dig – han behöver t.ex. veta om det nu är plast- eller metallrör osv.
Lycka till med projektet!

Sök bland frågor och svar

Scroll To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng