TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Kletiga sladdar

Kletiga sladdar

Har sökt överallt efter ett svar men ej hittat. Det är så att jag städade mitt kontor och upptäckte att sladden till ett par hörlurar var alldeles kletiga/klistriga, känns som en beläggning av fett. Har inte använt dem på länge. Andra sladdar och kablar som låg tillsammans med hörlurarna hade inte ”drabbats”. Vad kan det bero på?

Svar:

Tyvärr kan inte heller jag ge något säkert svar på din fråga. Det torde inte ha något med el att göra, utan jag tror det är en kemisk reaktion i just den typen av plast man använt till sladden. Möjligen kunde man tänka sig att det har varit en process mellan plasten och metallen i ledaren, men det verkar mindre troligt. Någon risk för elektriskt överslag i isoleringen lär det inte finnas, och dessutom är det ju så låg spänning till hörlurarna, så det är ingen fara – men otrevligt är det naturligtvis.

Sök bland frågor och svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng