TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Kyl och frys

Kyl och frys

Vi har idag en kombinerad integrerad kyl och frys och ska nu sätta in ett kylskåp och ett frysskåp istället för denna. Problemet vi har är att vi bara ha ett uttag just nu och skulle således behöva två. Mina frågor är, efter att försökt googla fram svaren, om man kan ha både en kyl och frys på samma säkring? Samt om man måste sätta dit ett uttag till eller om det går att bara koppla in en grendosa för att det ska fungera?

Svar:

Det är inga problem med att ha vanligt kylskåp och frysskåp för hushållsbruk på samma säkring. Startströmmar med mera är så låga att en vanlig 10 A säkring klarar lasterna från båda produkterna.

Jag brukar rekommendera att inte använda grenkontakter till stationära föremål som kyl- och frysskåp då det finns en ökad risk för klämskador med mera. Det är bättre att byta ut envägsuttaget mot ett med dubbla uttag eller installera ett nytt.

Sök bland frågor och svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng