TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Dålig lukt i elskåp

Dålig lukt i elskåp

Vi har ett gammalt elskåp i källaren med utrustning från husets byggår 1958. Till och från har vi besvär av en obehaglig lukt i elskåpet, det luktar ruttet eller sopor. Skåpet har sidor av betong och trä och har endast hål för ledningar. Kan gammal elanläggning, proppar, jordfelsbrytare, rör, kablar m.m. orsaka obehaglig lukt?

Svar:

Det kan finnas många orsaker till dålig lukt men mycket vanligt är att det kommer in möss i ”elskåpet” som dör av elchock och ruttnar på plats. Det kan ibland finna gott om gamla döda möss i elcentraler. Ett annat alternativ kan vara att det tränger in lukt genom något av elrören. Detta är dock mindre vanligt. Om det finns döda möss i centralen och man finner mössens väg in ska hålet tätas med ett material som inte värmeisolerar ledarna. Putsbruk kan vara ett alternativ.

Sök bland frågor och svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng