TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Vem får utföra elinstallationsarbete?

Vem får utföra elinstallationsarbete?

Vem får utföra elinstallationsarbete?

Svar:

Med några få väl definierade undantag, får elinstallationsarbete i den fasta elinstallationen endast utföras av elektriker som omfattas av ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram. Företaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket och innehavaren är skyldig att kontrollera att företaget är registrerat för arbete i aktuell anläggningstyp, till exempel bostäder.

Elinstallationer är utförda i en stor mängd variationer och det är elinstallationsföretaget som garanterar att elektrikern har nödvändiga kunskaper och den erfarenhet som krävs för aktuellt elinstallationsarbete. Inte ens en elektriker får på sin fritid utföra elinstallationsarbete på annans anläggning.

Sök bland frågor och svarSenaste frågor och svar

I köket finns ett föråldrat jordat kronuttag, tre hål och en pinne. Har nu köpt lamputtag 2-pol, jord och tänkte montera dit detta istället. Ig…

Hur hittar jag en elektriker som är van att jobba med elinstallationer/-dragningar i kulturhistoriska miljöer? Sådana miljöer ställer höga krav …

Vid vilka tillfällen bör jag anlita en elektriker?

Vilka elarbeten får jag utföra själv?

Vem är ansvarig för att en elektrisk anläggning är säker? Till exempel vid ägarbyte.

Vi har köpt en bostad men det verkar inte finnas någon jordfelsbrytare. Får det vara så?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng