TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Vid vilka tillfällen bör jag anlita en elektriker?

Vid vilka tillfällen bör jag anlita en elektriker?

Vid vilka tillfällen bör jag anlita en elektriker?

Svar:

Vid minsta osäkerhet ska du alltid vända dig till ett elinstallationsföretag som ser till att du får hjälp av elektriker.

Om en säkring har löst flera gånger under det senaste året indikerar det på ett fel, ett fel som kan leda till brand. Om du inte själv kan finna orsaken till att skyddet löser och kan åtgärda detta, ska du anlita ett elinstallationsföretag.

Ingrepp i den fasta installationen är normalt arbete som ska utföras av en elektriker som omfattas av ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram.

Även om ett arbete formellt får utföras av annan än elektriker i ett elinstallationsföretag, så kan det vara lämpligt att anlita ett elinstallationsföretag. Elektrikern har yrkeskunskaper som ska säkerställa att arbetet blir rätt utfört.

Sök bland frågor och svarSenaste frågor och svar

I köket finns ett föråldrat jordat kronuttag, tre hål och en pinne. Har nu köpt lamputtag 2-pol, jord och tänkte montera dit detta istället. Ig…

Hur hittar jag en elektriker som är van att jobba med elinstallationer/-dragningar i kulturhistoriska miljöer? Sådana miljöer ställer höga krav …

Vem får utföra elinstallationsarbete?

Vilka elarbeten får jag utföra själv?

Vem är ansvarig för att en elektrisk anläggning är säker? Till exempel vid ägarbyte.

Vi har köpt en bostad men det verkar inte finnas någon jordfelsbrytare. Får det vara så?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng