Skip to content

TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Skräckhistorier

Nybyggda drömvillan vimlade av elfel

När Ronny Holmström och hans sambo Hanna Dahlén beställde ett prefabricerat passivhus i Vallentuna av husföretaget Eco Ready House, avtalade de om att elinstallationerna skulle göras enligt svensk standard.  Men ganska snart efter inflyttningen upptäckte paret flera märkligheter och misstänkta fel med elen. De kontaktade då en utomstående besiktningsman som gjorde en utförlig besiktning av huset. Hans rapport blev rena skräckläsningen för de nyblivna husägarna. Fel efter fel uppdagades. Listan på anmärkningar fyllde tre hela A4-sidor. Den polske elinstallatören som tagit på sig att utföra elinstallationerna i Ronny och Hannas hus hade ett behörighetsbevis för allmän behörighet utfärdat av Elsäkerhetsverket. Merparten av elinstallationerna gjordes dock av andra personer, som jobbade på uppdrag av honom.

Efterspelet har nu lett till att den ansvariga elinstallatören har fått sin svenska behörighet återkallad. All el i Ronny och Hannas hus rivs nu ut och installeras om – vilket innebär att deras hem numera ser ut som en schweizerost. Kostnaderna beräknas till ca 250.000–300.000 kr.

Läs hela artikeln om Ronny och Hannas upptäckt i tidningen Elinstallatören:

http://www.elinstallatoren.se/innehall/nyheter/2016/juni/hanna-och-ronnys-dromvilla-vimlade-av-elfel/

Se videoklipp från Elinstallatören om vad som hände efter att el-felen uppdagats:

http://www.elinstallatoren.se/innehall/nyheter/2017/februari/darfor-blev-han-av-med-behorigheten/

Scroll To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng