Skip to content

TRYGGAELJOBB.SE

För dig som ska
köpa eltjänster

För dig som ska köpa eltjänster

Vad säger lagen?

Som husägare är du även så kallad anläggningsinnehavare. Enligt lag är du ansvarig för att elektriciteten är riktigt installerad i ditt hem – inte elfirman.

Tyvärr är lagstiftningen för svag på detta område. Den säger bara att elfirman du anlitar ska vara registrerat i Elsäkerhetsverkets företagsregister och inneha ett egenkontrollprogram. Det är alltså elfirman som beslutar vilken kompetensnivå montören ska ha, inte någon myndighet. Det innebär att det inte är någon garanti för att det är en certifierad elektriker som utför själva arbetet. Då står du där med ansvaret om något skulle gå fel. Vilket kan påverka dina möjligheter att få ersättning från ditt försäkringsbolag.

Vårt kollektivavtal är tydligare än lagen i detta avseende. Genom Trygga Eljobb har vi tecknat avtal med företaget om att de lovar att skicka en utbildad och certifierad elektriker till just ditt hem. Företag som har tecknat kollektivavtal visar också att de har en seriös inställning och vill göra rätt.

Scroll To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng